برگزاری آثین های گرامیداشت یاد حضرت امام حسین (ع) و یاران و همراهان شهید آن حضرت بویژه مراسم ویژه عاشورا طی سالیان دراز از عوامل مهم وحدت و پویایی شیعه بوده و می باشد. قطعا بسیاری دیگر از موارد فکری، فرهنگی و اعتقادی نیز در این زمینه وجود دارد که کارشناسان و عالمان دینی به آن مساثل و مباحث احاطه لازم را دارند و در جای خود مطرح می کنند اما آنچه همواره در این ایام و برگزاری مراسم پرشور دهه اول محرم جلب نظر می کند نکاتی هستند که بنظر می رسد به لحاظ اجتماعی بر اهمیت و پویایی ین مراسم می افزاید مواردی که برخی از آنها را می توان به شرح زیر عنوان کرد :
1-شرکت و حضور همه اقشار از همه سنین همه اصناف و همه اقوام با این عظمت و گستردگی حتما و قطعا
شبیه و نظیر ندارد هر همایش ،گردهمایی و بزرگداشتی دیگر در مقام مقایسه در بعدی از ابعاد نقصان دارد .
2 - ایفای نقش مشترک ، مشابه و همترازدر جای جای مراسم برگزاری توسط مردمانی از پایگاه های متفاوت اجتماعی
3 – داشتن حس افتخار اجتماعی و رضایت قلبی ازجانب مردم برپادارنده مراسم
4- بر پایی مراسمی قدیمی و آیینی با حفظ مضامین اعتقادی و محتوای اصلی همراه با بکارگیری ابزار و وسایل روز همانند وسایل ارتباطی مدرن .
5 – بهره گیری و استفاده از هنر همچنین ابتکارات فردی و جمعی در مراسم ها و آیین های بزرگداشت و گرامیداشت حضرت امام حسین (ع ) به نحو چشمگیری وجود دارد .
سلام.
لینک وبلاگتان را برای مدت محدودی در رسانه مهر گذاشتم و تبلیغ می کنم. باشد که با وبلاگتان بیشتر آشنا شوند.
http://www.mehr.ir/Default.aspx?PageName=pages&id=52
هم چنین خوب است که در باره سبک زندگی و مراسم عاشورا اشاره کنید. برای این کار خوب است که نخست به شاخص های سبک زندگی بپردازید و سپس مراسم عاشورا را در آیینه آن شاخصها ببینید.
سپاس
شکوهی