همزمان با توسعه حضور شبکه های اجتماعی و حضور روز افزون کاربران در فضای اجتماعی وجه خبری روزنامه ها و نشریات مکتوب سنتی ( ونه دیجیتالی )بیش از پیش رنگ می بازد . شاید مدیران و دست اندرکاران روزنامه ها نیز هیچکدام تاکیدی بر وجه خبری مورد اشاره نداشته باشند ولی وقتی روزنامه ای ( بعبارتی اکثریت روزنامه های پر تیراژ ) بعنوان روزنامه صبح منتشر میشود این انتظار وجود دارد که اشاره ای به اخرین تحولات مهم تا ساعات پایانی شب قبل داشته باشند اما چنین نیست . این فاصله زمانی و تازگی نداشتن با توسعه حضور رسانه های دیجیتالی و فضای مجازی بسیار ملموس تر شده است . در جدیدترین حوادث اخیر ترکیه و تلاشی که جمعه شب ( 25 تیرماه ) برای کودتا در این کشور صورت گرفت و کشته و زخمی ها ، دستگیری ها و زد و خوردهای که در ساعات پایانی جمعه شب و ساعات ابتدایی صبح شنبه صورت گرفت تنها دو سه روزنامه صبح تهران در تیتر بزرگ و صفحه اول خود به انها اشاره ای داشتند و اکثریت نشانی از این تحولات را منعکس نکرده بودند .
در نگاهی کلی به تیتر اول روزنامه های صبح شنبه 26 تیر ماه می بینیم تنها در روزنامه های شرق و وقایع اتفاقیه اشاره ای به اتفاقات ترکیه شده بود و جالب است که دو روزنامه قدیمی و پر تجربه کیهان و اطلاعات و نیز روزنامه دولتی ایران که از پشتوانه خبری خبرگزاری جمهوری اسلامی ( ایرنا ) برخوردار است اشاره ای به رویداد های ترکیه نداشتند .طبعا سایر روزنامه ها همانند دو روزنامه ای که اشاره شد با اندکی پیگیری و برنامه ریزی می توانستند خبرهای اولیه حوادث را منعکس کنند ولی روند مسایل بگونه ای است که باید گفت روزنامه ها هم امکان مناسب حضور خبری و هم حساسیت لازم برای حضور پر رنگ در این زمینه را از دست داده اند .
مباحث منافع عمومی ، هویت ملی ، اقتدار کشور ، سربلندی مردم ، کرامت انسانی و حقوق شهروندی و عناوین و مفاهیمی این چنینی موارد و موضوعاتی هستند که هر خبرنگار ، نویسنده و فعال رسانه ای می بایست در کنار آموزش و فراگیری اصول و چهارچوبهای حرفه ای ، مورد توجه ، فراگیری و باور خود قرار دهد .
متاسفانه مدتهاست که رسانه های مختلف فعال در فضای عمومی کشور کمتر به مسایل پیش گفته توجه و عنایت لازم دارند و در هرموضوع سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی ، حمایت از عضو، جناح و همفکر چه در موضع حق چه باطل ، مقصر یا غیر آن ، درستکار یا سهل انگار و . . . را وظیفه خود میدانند ، نقد و محکومیت رقیب را نیز به همچنین ، این یعنی بی توجهی به منافع ملی و رعایت نکردن ابتدایی ترین وظایف رسانه های عام و گروهی در قبال منافع و مصالح کشور ، حاکمیت و مردم که ولی نعمتان و مخاطبان اصلی رسانه ها هستند . کافی است در همه جریان ها و موضوعات روز جامعه نگاهی به عملکرد هر رسانه داشته باشیم . بالاخره چه زمانی از متخلف حتی اگر همفکر و هم جناح باشد سوال و عملکردش نقد میشود . چه زمانی از عملکرد درست و دلسوزانه یک کارگزار ، مدیر و برنامه ریز با کیفیت بالا حتی اگر در جناح غیر همسو باشد تقدیر و تشویق میشود .
قطعا هر زمانی که عموم رسانه های ما به چنان درک و دریافتی رسیدند و منافع ملی و پیشرفت و سربلندی کشور را اولویت اصلی کار خود قرار دادند تردیدی نیست که آنروز سراغاز توسعه و پیشرفت همه جانبه کشور و رسانه ها رکن رکین و پایه اصلی تبیین ، تشویق و تبلیغ آبادانی و ترویج دهنده راه صیحیح مدیریت در کشور خواهند بود .
- از بین رفتن منابع و توان کشورهای مسلمان سوریه و عراق بنحوی که این کشورها پس از برقراری ارامش به سالها کار و تلاش و میلیاردها سرمایه برای بازسازی و برگشتن به وضع قبلی نیاز دارند .
نسل در گیر در جنگ و مردمانی که در اثر جنگ لطمات و صدمات مادی و معنوی زیادی خورده اند برای سالهای سال نیاز به بازسازی روحی و روانی دارند تا به شرایط عادی و نرمال برگردند .
در مقابل صدمات و لطمات فراوانی که به مردم ،زیر ساخت ها وآینده کشورهای اسلامی منطقه وارد آمد رژیم صهیونیستی برای مدتی از توجه افکار عمومی و فشار روانی مردم مسلمان منطقه خارج شد بعبارتی آوارگی ، بیچارگی . نا امنی سهم مسلمانان و کاهش تنفر و افزایش امنیت و ضعف رقبا حاصل رژیم اسراییل است که به ظاهر ارتباط مستقیمی با قضایا ندارد .
نوشته مهدی معماریان