آقای دکتر یحیی کمالی پور مدیر مرکز مطالعات جهانی ،بنیان گذار و مدیر انجمن ارتباطات جهانی و موسس و سردبیر مجله مدیا گلوبال ( رسانه های جهانی ) با سابقه حدود سه دهه تدریس ،تالیف ،سخنرانی و حضور در مجامع و محافل ذیربط علمی و دانشگاهی را کمتر کسی از دانشگاهیان و دانش پژوهان حوزه ارتباطات و روابط عمومی نمی شناسد . طی سال های دهه هشتاد تا کنون کتاب ها و آثار متعددی از ایشان ترجمه و چاپ شده است . کتاب مسافر دهکده جهانی که به شرح زندگانی وی می پردازد در نیمه دوم سال ۱۳۹۰به همت خانم نگین حسینی انتشار یافته است .
شرح زندگی پرفراز و نشیب و تلاش بی وقفه او از کودکی و سالهای ابتدای تحصیل در روستای خیرآباد راور کرمان واقع در حاشیه کویر لوت تا استادی و ریاست گروه ارتباطات دانشگاه پوردو کلومیت آمریکا ، شرح تلاش ها، سخت کوشی ها ،ناملایمات و فشارهای روانی و تبلیغاتی آنروزگار در آمریکا و ناگواری های زندگی خانوادگی تحت تاثیر تبلیغات شدید ضد ایرانی آن زمان آمریکا در عین حال موفقیت های علمی و دانشگاهی آقای کمالی پور در آمریکا و سپس سایر کشورها و بیان صادقانه هرکدام از این فراز و فرودها از زبان وی کتاب را بسیار خواندنی و دلچسب ساخته است .
این کتاب در حالی که خواندنی و شرح مستندی از تلاش های بی وقفه یک هموظن ایرانی برای پیدا کردن جای پا و نام و نشانی در حوزه علم و معرفت به ویژه حوزه مطالعاتی و علم نوین ارتباطات است ، خواننده را با فضای فرهنگی و اجتماعی جامعه ایران در سالهای دهه سی و چهل شمسی بخوبی آشنا میکند.همچنین چون ترقی و پیشرفت این استاد در آمریکا همزمان با اوج جریانات انقلاب اسلامی و پس جنگ تحمیلی ،تهاجم تبلیغات غرب علیه ایران و فضاسازیهایی چون نوشته شدن کتاب ضد ایرانی'' بدون دخترم هرگز'' توسط خانم بتی محمودی و نیز تهیه و پخش فیلمی بر اساس همین کتاب و پخش آن در سراسر آمریکاست . فضای سنگین آزار دهنده ناشی از تبلیغات بی وقفه علیه ایران بر زندگی شخصی کسانی چون دکتر کمالی پور در کتاب کاملاقابل لمس است .
بدون تردید استاد کمالی پور در حال حاضر یکی از پز افتخارترین و موفق ترین استادان ایرانی بلکه استادان ارتباطات و روابط عمومی در سطخ جهان است. دکتر کمالی پور را در سال های ۱۳۸۵ ، ۸۶ در ایران ملاقات کرده و با وی یکبار در مرکز تحقیقات صدا و سیما گفتگو کردم و یکبار نیز با دعوت از وی و حضورش در جمع مدیران و کارشناسان شبکه جهانی جام جم که مدیریت آنرا بر عهده داشتم از تجربیات ،نکات کاربردی،و دیدگاه های علمی ایشان بهره بردیم .
یکی از نکاتی که دکتر کمالی پور در مجموعه رسانه ای ما بر آن تاکید داشت که هر رسانه باید به مزیت های خاص خودبرای مخاطب توجه کند و انرا سرلوحه برنامه های خود قرار دهد ، مثلا تاکید داشت که مزیت شبکه جام جم در ایران برای مخاطبانش تهیه و پخش برنامه هایی است که سایر شبکه های فارسی زبان در دسترس مخاطبان امکان تهیه و پخش آن ندارند ، مثلا شرایط و حال و هوای زندگی در ایران ، سراغ گرفتن از مفاخر و بزرگان حوزه های مختلف که در قید حیات هستند ، آداب ، رسوم و فولکر مردم . . در عوض از شبکه های خارج شاید برنامه هایی چون موسیقی ، دیدنی های کشورها . زندگی امروزی آنها ، فیلم های مطرح در جهان و . . جلب توجه کند و مزیت آنها محسوب شود.
تجربیات ارزنده، روحیه آرام ، پر کاری و سخت کوشی استاد هم در شرج زندگی و متن کتاب ( مسافر دهکده جهانی ) و هم در رفتار و مواجهه علمی وی مشخص و برای دانش پژوهان بویژه دانشجویان علوم ارتباطات و روابط عمومی آموزنده و قابل استفاده است .
سلام بر استاد بزرگوار؛
همیشه ایام به کام
سلام بر شما
انشااله همواره شاد و سلامت باشید و در فعالیت های رسانه ای چون گذشته موفق
مطلب جالبی بود این مقاله باعث شد بیشتر در مورد آقای کمالی پور بررسی و اطلاع کسب کنم .
سلام بر استاد گرانقدر
طبق توصیه شما کتاب را تهیه کردم و در حال مطالعه ان هستم . خیلی ستودنی است. نکته بسیار جالبتر آن شیوه نگارش این خانم محترمه است با نگاشتن شعرها در اول مطالب زاویه دید خواننندگان کتاب را بسیار پررنگ و پر تلالو میکند و جذابیت تلاش پروفسور را صد چندان میکند . از توصیه سودمند شما کمال تشکر را دارم . به امید دریافت راهنماییهای بیشتر از شما . بسیار سپاس.
سلام بر شما
از شما ممنونم و برایتان آرزوی موفقیت میکنم چون به لحاظ اجتماعی همچنین زندگی شخصی و هم در موضوع ارتباطات و حوزه تخصصی بنظرم جالب آمد فکر کردم برای دوستانی که در این حوزه مطالعه دارند جالب و آموزنده خواهد بود . انشااله همواره موفق باشید.