دُرج

وب نوشت سعید فانیان

دُرج

وب نوشت سعید فانیان

کتاب هایی که در هفته کتاب خریدم

 امسال هفته کتاب از روز ۲۴ آبان ماه تا جمعه ۲ آذرماه بود. ۲۴ آبانماه روز درگذشت و بزرگداشت  علامه طباطیایی  ( سید محمد حسین طباطبایی ) فیلسوف ، مفسر قرآن و عارف معاصر ایرانی نیز هست و روز کتابخوانی نام گذاری شده است . روز جهانی کتاب طبق تصمیم سازمان یونسکو در سال ۱۹۹۵ روز ۲۳ آوریل است. روزی که مصادف بوده است با درگذشت ویلیام شکسپیر نویسنده مشهور انگلیسی ( ۱۵۶۴ -۱۶۱۶ م )  با آثاری چون  هاملت ، شاه لیر ،، اتللو . . همچنین درگذشت میگل  سروانتس ( ۱۵۴۷- ۱۶۱۶) نویسنده بزرگ اسپانیایی  و مولف رمان معروف دن کیشوت است. .

 امسال به همراه دو تن از دوستان در هفته کتاب سری زدیم به کتاب فروشی های جلوی دانشگاه تهران ، محدوده ای که سالهاست دو سه ماهی یک بار برای اطلاع از تازه های کتاب و موجودی های جدید بازار نشر و خرید کتاب های مورد نظر، سری به آنجا میزنم . البته در عصر ارتباطات نوین و انفجاراطلاعات ، اطلاع از اوضاع و بازار کتاب را می توان از طریق سایت های تخصصی و فضای مجازی نیز کسب کرد ، با این وجودحال و هوای کتاب فروشی ها و خریدها و خریدارها هم خود دیدنی است . چندین سال است که در کنار کتابفروشی های رسمی و مستقر ، فروش کتاب های کهنه و دست دوم نیز برای خودش جایی باز کرده و به دلیل گرانی کتاب های تازه چاپ شده ، رونقی هم برای خود دست و پا کرده است .

 در کتابفروشی ها متوجه شدم که به مناسبت هفته کتاب تخفیف ۲۰ درصدی هم در نظر گرفته اند ، از یکی از فروشندگان سوال کردم برایم مشخص شد که ضمن فروش مشخصات دقیق خریدار و کتاب فروخته شده را یادداشت می کنند تا بر اساس آن تخفیف ارایه شده را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باز پس بگیرند.

 از جمله کتاب هایی که انتخاب کردم ،کتاب مفصل و قطور خاطرات علم بود، سال ها قبل از این ،خاطرات علم را در دوجلد ، با مجموعا حدود ۵۰۰ صفحه خریداری و مطالعه کرده بودم ، مجموعه ای که بطور خلاصه تنظیم شده بود ،ولی نسخه کاملی در کتاب فروشی ها بود در ۷ جلد با حجم متوسط و نسخه قطوری نیزدر دوجلد و مجموعا در ۲۳۵۲ صفحه که تاریخ نشر آن سال ۱۴۰۲بود این مجموعه را انتخاب و به قول قدیمی ها ابتیاع کردم .  امیر اسدالله علم از کارگزاران دوران پهلوی بود، فرزند شوکت الملک علم و از خاندان های معروف انگلوفیل  ، اسدالله علم  ازآذرماه  سال ۱۳۴۵ تا تیر ماه سال  ۱۳۵۶۱ وزیردربار شاه ( محمد رضا )  و قبل از آن مدتی نخست وزیر شاه بود .  خاطرات نسبتا کوتاه روزانه علم ، مجموعه مفصلی شده است که به میزان زیادی روشنگر اوضاع احوال سیاسی مراودات شخصیت های داخلی و خارجی با شاه  و دربار سلطنتی است  .

کتاب دیگری که خریدم ، کتاب پایاب شکیبایی نوشته دکتر جواد ظریف است ، کتابی که به تحولات سیاست خارجی ایران فعالیت های دیپلماتیک  در ایام مسولیت آقای ظریف به عنوان وزیر خارجه جمهوری اسلامی می پردازد .اولین چاپ کتاب در سال ۱۴۰۲ بوده و کتابی که خریدم چاپ ششم  و در سال ۱۴۰۳ است . واقعیت این است که کتاب را از سال پیش زیر نظر داشتم ، بخش های کوچکی از آن را نیز در رسانه ها خوانده بودم و مترصد زمانی بودم که کتاب با تخفیف  پیدا کنم

 کتاب دیگری که انتخاب کردم ، کتاب داستان انسان بود، کتابی در موضوع سبک زندگی و سلوک سید محمود دعایی نوشته سید عطالله مهاجرانی  چاپ ۱۴۰۳ است .

 مرحوم دعایی را از نزدیک می شناختم و همیشه برای سبک و سلوک و مشی عاقلانه و متواضعانه ایشان احترام ویژه  قایل بودم . خدایش رحمت کند و بر حضور شخصیت های فرهنگی و رسانه ای همانند او بیافزاید .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد