دُرج

وب نوشت سعید فانیان

دُرج

وب نوشت سعید فانیان

سرگذشت اینگرید برگمن

 به تازگی فرصت کردم کتاب سرگذشت خانم اینگرید برگمن  را مطالعه کنم . کتاب از آن نظر برایم جالب بود که با خواندن آن علاوه بر شرح زندگی و سرگذشت یک هنرپیشه معروف هالیودی دراواسط  قرن بیستم  ،  ابعاد مختلفی ازشرایط زندگی ، فرهنگ و هنر حاکم ، تفاوتهای موجود در نگاه فرهنگی اروپاییان آنزمان باآمریکایی ها ، سیر مهاجرت بسیاری از نخبگان اروپایی به آمریکا در آستانه جنگ جهانی دوم و سالهای جنگ نیز بنوعی مورد توجه قرار گرفته است .

 خانم  اینگرید برگمن یکی از بزرگترین هنرپیشه های هالیود در سالهای دهه چهل تا اواخر دهه هفتاد قرن بیستم است . برگمن هنرمندی سویدی است که پس از بازی در چند فیلم سینمایی در کشورش مورد شناسایی و توجه تهیه کنندگان و کارگردان های آمریکایی قرار گرفت ، او در سالهای نزدیک به شروع  جنگ جهانی دوم عازم آمریکا شد و طی دوران  بازیگری ، در فیلم های معروف تاریخ سینما ،  از جمله فیلم های  کازابلانکا ، آناستازیا ، قتل در قطارسریع السیر، طلسم شده ، زنگ ها برای که به صدا در میآید، چراغ گازی،ژاندارک و . . . بازی کرد . او هفت بار نامزد دریافت جایزه اسکار شد و در این میان  سه بار جایزه آسکار را بابت فیلم های ،زنگ ها برای که به صدا در میآیر (  ۱۹۴۳ م ) ، چراغ گازی ( ۱۹۴۴ م ) و فیلم قتل در قطار سریع السیر ( ۱۹۷۵ م ) دریافت کرد .

 اینگرید برگمن با بزرگترین کارگردان های تاریخ سینما از جمله روبرتو روسیلینی ، ویکتور فلیمینگ، آلفرد هیچکاک ، اینگمار برگمان  ، ،همکاری کرد. گذشته از شرح وقایع  و شرایط پرفراز و  نشیب  زندگی او ، در این کتاب می توان با چگونگی رشد و جهانی شدن تولیدات سینمایی هالیود آشنا شد .

  بهره گیری کارگردان ها و بازیگران آن زمان  از داستان های نویسندگان شاخصی  همچون برناردشاو انگلیسی نمایشنامه نویس و منتقد ادبی  معروف ، جان اشتاین بک ، نویسنده آمریکایی کتاب های خوشه های خشم  و موش ها و آدم ها  و ... نیز  ارنست همینگوی نویسنده کتاب های  پیرمرد و دریا   ، وداع با اسلحه و . . . که هر سه نویسنده از دریافت کنندگان جایزه نوبل هستند ،همچنین  بازی های قوی اینگرید برگمن ، سالهای اوج بازیگری این بازیگر همچنین قدرت و ظرفیت در حال افزایش هالیود در آنزمان را نشان میدهد  . می شود گفت که با توجه به درآغاز راه و جوان بودن سینما و با وجود امکانات کمتری که آنزمان نسبت به حال حاضر در اختیار سینما بوده است ، سینما از قصه ها و سناریوهای تازه و بکر و نویسنده های مشهور و پر اعتباری برخوردار بوده است . موقعیت و فرصتی که امروز کمتر در اختیار سینماست و بعضی کارگردان ها معتقدند که کمبود قصه و سناریوی خوب یکی از مشکلات جدی سینمای امروز در سطح جهان است .

چاپ اول کتاب توسط نشر قطره و در سال ١٣٨٣ صورت گرفته است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد